Amerika-besøk til Møllingan og Dullum sommeren 2006

I 2005 fikk jeg analysert min DNA gjennom National Geographic i den hensikt å finne slektninger gjennom DNA-kobling til andre slektninger.  Se mere om DNA i slektsforskningen min her.

Vinteren 2005/2006 fikk jeg svar om at jeg måtte være i slekt med Jim Allan Mitlyng, fra Housten i Texas.

Jeg tok kontakt og vi fant ut at alt stemte!  Etterhvert bestemte han og familien seg for å komme til Norge for å besøke oss.  Jeg satte da igang med å lage et program som gikk ut på å samle sammen så mange som mulig av slekta for å treffes på Møllingan.  Det var flere deltakere fra Midtlyng, Røskaft og Dullum tilstede. Avisa Gauldalsposten var også invitert, noe som resulterte i en artikkel i avisa.

Det ble en meget trivelig dag med flott vær slik at vi satt ute på tunet å pratet flere timer.

Vi besøkte både gården Dullum og Horg Kirke, samt at min mor serverte tradisjonell kaffe med masse kaker inne på «kåret» i våningshuset på Møllingan.  Alt dette satte amerikanerne også meget stor pris på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *