Amerika-besøk til Fremgarden 2009

Våren 2009 ble jeg kontaktet av Pete Rice som er en etterkommer av Rolf Eriksen Lund, bror til min oldefar Lorents Eriksen Lund.  Han var født på gården Fremgarden på Lund i Horg. Rolf emigrerte til USA trolig i 1867.  I 1880 bodde han i Pembina i Dakota. Han fikk tilsammen 10 barn.

Rolf Eriksen Lund er Pete Rice sin oldefar.

Pete skulle en tur til Norge og ville gjerne få sett gården Fremgarden, slik den fremstår i dag.  Han fikk derfor kontakt med meg og jeg arrangerte et opplegg hvor jeg hentet ham på Singsaker Studenthjem, hvor han bodde.  Vi kjørte litt rundt i Trondheimsområdet, inklusive en tur rundt Byneset, hvoretter vi kjørte til Lundamo, hvor jeg viste ham gården Fremgarden.  Der fant vi blant annet et skilt over stabbursdøra hvor det var skjært inn teksten «E. R. Lund 1865», som betyr Erik Rolfsen Lund, som da blir tip-oldefar til Pete.

Pete var også med på en tur til Møllingan som er gården som bror til Pete’s oldefar kjøpte på tvangsauksjon.  Denne broren heter Lorents Eriksen Lund, og er min oldefar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *