Amerika-besøk til Møllingan våren 2016

Den 28/4-2016 hadde vi storfint besøk fra USA.  De som kom var Kristen Mitlyng og ektemann Poulon (Jason) Chou. Kristen er etterkommer etter John Halvorsen Midtlyng og Gunhild E. Røskaft, som emigrerte til USA i 1871, da de måtte selge gården Møllingan til vår slekt på tvangsauksjon. John og Gunhild er tip-tip oldeforeldre til Kristen og hun er også niese av James Allan Mitlyng som besøkte oss på gården i 2006.

209A2892Gjestene var på bryllupsreise til Norge hvor de sterkt ønsket å komme til oss for å se gården, samt å treffe familiene tilknyttet gården idag. I tillegg deltok også Lisbeth Ellevseth som stammer fra Dullum.

Jeg viste dem rundt i Horg Kirka, som jeg hadde fått åpnet via kirketjeneren.  Der viste jeg dem altertavlen som Kristen’s tip-tip oldeforeldre giftet seg foran, i 1846, men da sto altertavla i den gamle Y-kirka som ble revet i 1893.

Senere tok Kåre Olav godt imot oss på gården hvor det ble servert Gunn-Merete’s hjemmelagde fyrstekake, samt hvetebrød med brunost eller multesyltetøy på.  Det så ut til å smake! Jeg ga de nygifte en forsinket bryllupsgave, nemlig en ca 100 år gammel sølv spiseskje som har vært benyttet på gården.  Dette ble de svært takknemlig for.

Så dro vi oppom Dullum, hvor Tor Erik viste oss rundt og lot gjestene få fore geitene.  Deretter dro vi til Røskaft Øvre hvor dagens driver, Asle Horghagen, tok imot, serverte kaffe og viste oss masse gamle ting på gården. Kristens tip-tip oldemor kom fra Røskaft Øvre før hun giftet seg å flyttet til Møllingan.

Gjestene uttrykte stor takknemlighet for det de fikk oppleve.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *