Rikko’s meritter

Rikko har så langt oppnådd følgende meritter: …………lag en tabell for utstillinger og sporprøver????????????

Felles Dachs-tur til Elgsethytta

Forleden ettermiddag var vi til sammen 23 dachser som gikk fra Henriksåsen til Elgsethytta i Bymarka.  Dette vakte stor oppmerksomhet fra andre turgåere, men vi hadde det i alle fall svært hyggelig.  Vår Rikko var tydelig mentalt sliten når vi kom hjem igjen utpå kvelden.

Rikko på hundeutstilling på Bratsberg

Rikko deltok på Trøndelag Dachshundklubb Rasespesial den 27/5-2023, med Marianne Holmli som streng dommer. Der var det totalt svært mange dachshunder som deltok, og Rikko fikk «Excellent», som er den høyeste kvalitetspremien som finnes! Kritikken har du her….

Rikko øver på blodspor

Da har Rikko gått blodsporet som vi la ut i går morges. Sporet var ca 100 m langt og gikk gjennom kratt, bløt myr og tørre rabber, og med masse svinger.  Han hadde ingen problemer med å finne frem til pølsebitene som lå på sporslutt!  Da vanket det også masse skryt fra «far»

Herlige Stifinner-turer på Glåmos

I dag gikk vi en flott fjelltur i shorts fra Haugavollen og opptil Huin, hvor det var en Stifinner-post.  Masse rein på snøfonnene, samt en snøugle ble observert! Rikko fryder seg i vannet, men gleder seg til at vannet skal bli varmere!

Rikko på hundeutstilling i Rindalen

Rikko deltok på Trøndelag Dachshundklubb Rasespesial den 26/5-2022, med Svein Nordang som streng dommer. Der var det totalt 64 dachshunder som deltok, og Rikko fikk «Excellent», som er den høyeste kvalitetspremien som finnes! Kritikken har du her….

Dachsen Rikko har kommet inn i våre liv

Jakira’s Rikko ble født i Skien 10/5-2021 og vi hentet den i starten av juli. Deretter har det vært en intensiv valpeperiode, og mange fine turer, noen med hunden i ryggsekken.

Rikko

Rikko ble født 10/5-2021 hos Jakira’s kennel i Skien, sammen med 6 søsken, 4 tisper og 2 hanner. Moren er Jakira’s Midnight Moonlight, som egentlig bor i Sverige, men som Jakira Kennel benytter i avlsarbeidet. Faren er Ørnbergets Boomerang, som holder til hos Ørnberget’s Kennel utenfor Stockholm, som eies av Elisabeth Rhodin.  

Våre hunder gjennom tidene

Vi har hatt gleden av å ha disse hundene:  Rase  Navn  Tidsperiode  Stamtavle Titler  Mor m/stamtavle  Far m/stamtavle Elghund Burre ???? – 1978/9 Riesenschnauzer Bergsbakken’s Dino 1980 – Stamtavle NUCH, CACIB, 3BIS Gino SNUCH Aristo Riesenschnauzer Mellom-Eggen’s Eica 1983 – Stamtavle BIM, Cert Dolsi Bergsbakken’s Exo Riesenschnauzer Bergsbakken’s Chanto 1992 – 1995 Stamtavle 1 AK […]

Hundeliv

Vi har hatt hunder hele tiden etter at jeg ble sammen med min kjære, kun med ca 15 års avbrekk da vi flyttet fra stor enebolig på Stubban til en moderne leilighet i 3. etg. på Persaunet.  Nå, når vi begge 2 har blitt pensjonister, ble savnet så stort at vi igjen anskaffet en langhåret […]